· 

Verdwenen boeken

Omdat ik graag alle boeken die ik lees, zelf wil bezitten, koop ik mij scheel aan boeken. Bij de kringloopwinkel in mijn buurt hebben ze een goede boekenafdeling. Het staat wel allemaal door elkaar maar even zoeken en er staan echt pareltjes tussen. Ik sta het mezelf dus toe daar maandelijks los te gaan. Soms koop ik bij Libris nieuwe boeken omdat ik die perse 'nu' wil hebben of voor het onderzoek dat ik moet doen voor mijn nieuwe roman. Het gevolg is dat ik een enorme hoeveelheid boeken heb en ze ook nog eens allemaal lees. Toen er in mijn boekenkamer net zoveel stapels boeken op de grond stonden als  er volle boekenkasten tegen de muren stonden, besloot ik mijn bibliotheek te verhuizen naar een grotere kamer.  Op Marktplaats allemaal dezelfde Billy-kasten bij elkaar gescharreld als er al stonden in mijn bibliotheek. Nu heb ik een kamer met rondom kasten tot aan het plafond. Voldoende ruimte om weer een paar jaar door te gaan met verzamelen. Het is een heerlijke kamer geworden. Bij het raam heb ik mijn schrijftafel gezet en daar besteed ik dus veel uren; schrijvend.  Het inruimen van die kasten was een leuke klus. Weer eens alles door je handen laten gaan en alles weer netjes geordend wegzetten, ook de boeken die in de afgelopen paar jaar veroordeeld waren te leven op een stapel. Tot mijn grote ontzetting mis ik veel boeken. Die heb ik natuurlijk een keer uitgeleend, nooit teruggekregen en ik weet niet meer aan wie ik ze uitgeleend heb. Anderen ben ik kwijt geraakt, lang geleden bij mijn scheiding. Het is misschien een beetje overdreven maar die boeken wil ik terug. Dus ben ik nu een lijstje aan het maken van de boeken die ik mis. Die neem ik in het vervolg mee naar de Kringloopwinkel maar ook op 4 augustus naar de Boekenmarkt in Deventer. Want mijn vaste familie uitje is de Deventer boekenmarkt. Samen met dochters en schoonzoons twee dagen kamperen in Deventer. 's Avonds uit eten in de oude binnenstad en als klapper op zondag de markt. Ik kan het iedereen aanbevelen. Zeker als het mooi weer is zoals afgelopen jaar. Op de gemeente Camping is altijd plek.  De foto bij dit artikel is van de Bibliotheek in Dublin, de mooiste die ik ooit heb gezien. b5ac2926ec14fb6bc02d8b246b98b093.jpg

Reactie schrijven

Commentaren: 0